Denne virtuelle tur har infobokse – prøv at klikke på den flotte træskulptur og læs sagnet om Skt Jørgen (George). Hvert panorama er lavet i HDR (High dynamic range)
Broager Kirke i Sønderjylland er bl.a kendt for sine to spir, hvoraf det ene er lidt længere end det andet: Kirken kendes i historien første gang i 1209, er restaureret i 1990’erne og er blevet dejlig lys. Klik ind og se kalkmalerierne, træskulpturen og se også tårnet udefra.

Broager Kirke - med Sct Georg og dragen

Broager Kirke – med Sct Georg og dragen

 

Sagnet om tårnet

Man fortæller et gammelt sagn om tårnene. På Smøl vold (lige overfor kirken) (kort) boede der to søstre. De var siamesiske tvillinger og var sammenvoksede ved lænden. Nu gik det sådan at ene tvilling døde før den anden, men man turde ikke skille dem ad, da man var bange for at den anden døde. Men nogle dage efter døde hun også.
Den tvilling der levende længst bestemte, at slottet og gods skulle sælges, og at man skulle bygge en kirke for pengene. Det blev til Broager Kirke. For at minde søstrene blev tårnet rejst med dobbelt spir. Det højeste spir skulle minde om det søster, der levede længst.

Læs mere om Broager Kirke her